ABORDAREA TEMELOR ORIZONTALE SI SECUNDARE ÎN CADRUL AFACERII
Services
DEZVOLTAREA DURABILĂ este un concept dinamic, având o multitudine de dimensiuni și interpretări. Pe de o parte este văzut ca un proces de schimbare permanentă, foarte legat de contextul local, nevoile și prioritățile zonale.
In cadrul implementarii planului de afaceri si functionarii intreprinderii de economie sociala vom avea in vedere:
EGALITATEA DE ȘANSE ȘI NEDISCRIMINAREA: Angajatii vor promova in randul clientilor tema egalitatii de sanse si nediscriminarea si vom derula campanii de informare pentru promovarea egalitatii de sanse si a nediscriminarii, egalității de șanse, de gen, nedescriminării, accesabilitatea persoanelor cu dizabilități, dar și aplicarea unor metode inovatoare de combatere a discriminării, etc.
De altfel, in mediul online se vor publica informatii cu privire la promovarea acestei teme.
SPRIJINIRE A TRANZIȚIEI CĂTRE O ECONOMIE CU EMISII SCĂZUTE DE CARBON ȘI EFICIENȚĂ DIN PUNCT DE VEDERE AL UTILIZARII RESURSELOR: Aceasta tema va fi integrata in cadrul afacerii astfel:
- Utilizarea rezonabila a resurselor de energie electrica;
-Utilizarea rezonabila a resurselor materiale;
-Achizitionarea de echipamente informatice cu consum redus de energie si nivel redus de emisii radioactive.
-Distribuire materiale informative atat in mediul online, cat si offline.
-Promovarea temei catre clienti prin intermediul comunicarii cu acestia a angajatilor.
-Promovarea temei prin intermediul evenimentului organizat cu acest scop
INOVAREA SOCIALA
Presupune dezvoltarea de idei, servicii si modele prin care pot fi mai bine abordate provocarile sociale, cu participarea actorilor publici si privati, inclusiv a societatii civile, cu scopul imbunatatirii serviciilor sociale. In acest sens inovarea sociala este procesul de a dezvolta si a aplica solutii la probleme ocazionale sau sistemice, sociale si de mediu, in sensul progresului social.
Exemple de teme de inovare sociala care ar putea fi utilizate in cadrul acestui plan de afaceri:
- metode inovatoare de implicare activa a membrilor comunitatii, inclusiv pentru depasirea barierelor de ordin moral sau care tin de cutumele din societate/etnice;
- metode inovatoare de combatere a discriminarii;
- activitati si initiative care vizeaza promovarea egalitatii de sanse, nediscriminarea etc.
- crearea si consolidarea de parteneriate, retele si platforme de colaborare intre centre
.
Angajatii vor promova inovarea sociala si se vor asigura de prestarea serviciilor specifice pentru toate categoriile de persoane, si vor promova tema catre furnizorii si colaboratorii sai. Tema inovarii sociale va fi promovata prin intermediul informarii, promovarii si publicitatii afacerii a informatiilor esentiale in acest scop, precum si prin intermediul evenimentului organizat privind promovarea temelor secundare
NEDISCRIMINAREA se definește prin adoptarea unor măsuri, fapte sau acțiuni negative asupra unui individ sau unui grup de indivizi. Acest fenomen este condiționat de mai mulți factori precum mediul, educația, vârsta, etc. Trecerea de la prejudecăți la discriminarea se bazează pe principiile, normele și convingerile fiecărei persoane. Discriminarea socială este definită ca o inegalitate susținută între indivizi pe baza de boală, dizabilitate, religie, orientare sexuală sau orice alte măsuri de diversitate. La baza discriminării poate sta fenomenul de stigmatizare și stereotipurile. Putem vorbi de discriminare, atunci când o persoană este tratată „mai puţin favorabil” decât o altă persoană în aceeași situaţie. În calitate de antreprenor o să respectam prevederile legislaţiei cu privire la nediscriminare. Vom aplica principiilor de nediscriminare și a egalităţii de șanse și gen. Angajatii vor promova nediscriminarea si se vor asigura de prestarea serviciilor specifice pentru toate categoriile de persoane, si vor promova tema catre furnizorii si colaboratorii sai.